Pivovar Nová Paka představuje unikátní pivo uvařené ve spolupráci s místní Stření školou gastronomie a služeb, konkrétně se studenty a učiteli oboru Sladovník, pivovarník. Nová receptura se rodila postupně, jako společné úsilí studentů, jejich garantů a vycházela také z letitých zkušeností klíčových zaměstnanců pivovaru. Zákazníci budou mít možnost ochutnat nový produkt v místních restauracích po omezenou dobu ve formě nefiltrovaného piva, po filtraci a stabilizaci se následně stočí do skleněných lahví jako speciální limitovaná edice.
Na výrobu byly kromě místní vody z vlastního vrtu použity 4 druhy sladů a 2 druhy chmele. Skladba jednotlivých komponentů zůstává pochopitelně výrobním tajemstvím, ale lze poodhalit, že bylo vybíráno z těch nejkvalitnějších zdrojů. Použitý slad pochází z prověřených sladoven v tuzemsku a Bavorsku, chmel vyrostl na žateckých chmelnicích. Jedná se o osvědčené odrůdy Premiant a Sládek, jejich poměr je ale odlišný od původní novopacké klasiky.
Výsledným produktem je polotmavý ležák s obsahem alkoholu 4,5%. Pivo je charakteristické svou silnější, ale přesto velmi příjemnou hořkostí, nádhernou chmelovou vůní a rubínovou barvou. Bylo uvařeno počátkem měsíce října 2023, 10 dní kvasilo na otevřené spilce a následně po dobu 4 týdnů pomalu zrálo v ležáckém tanku.